Skip to main content

CHIEFS TRAINING LAB POWERED BY GEHA - Kirk

Chiefs Training Lab Powered by GEHA Experience
222 W 11th Street, Kansas City, MO 64105
to
Chiefs Training Lab powered by GEHA Interactive Exercise Experience
Kirk Family YMCA (Downtown)

The YMCA of Greater Kansas City is proud to partner with the Kansas City Chiefs to bring the Chiefs Training Lab Powered by GEHA to the Kirk Family YMCA. The Chiefs Training Lab helps youth learn key components of a healthy lifestyle through interactive experiences focused on mental, physical and social health. Visitors can warm up at the "Let's Get Moving" station, where they'll do a series of guided exercises. Other activities include an interactive experience focused on healthy eating habits and a virtual photo station. This event is  free and open to the public. No registration is required.

Frequently
Asked Questions

Get answers to common questions about the Kirk Family YMCA.

We're here to help. Let us know if you have additional questions, or call us at 816.842.9622.

How much does membership cost?

We believe the opportunity for good health should be available to all people. We offer membership rates that take into consideration your household size, age and more. Use our Rate Calculator to find the monthly membership option that fits your needs.

Do you offer discounts for area companies?

Yes, we offer discounts for employees of companies that are YMCA Healthy Living Partners. Contact us to learn more about the discounts available through your employer.

Is financial assistance available?

Yes. Financial assistance is available to those who qualify. Contact us to learn more.

What does a Y membership include?

YMCA of Greater Kansas City member benefits include:

I'm visiting from out of town. Can I use my Y membership from another Y at your facility?

Yes. Our Y participates in the Y AWAY (Always Welcome at the Y) program, which allows Y members from across the country to use our Y up to 10 times in a calendar year without a fee. 

Can I purchase a day pass to use the facility?

Yes. You can pay our daily use fee at the Welcome Center and access everything our Y has to offer for the entire day. The daily use fee for an adult is $15 and $8 for children ages 12 weeks to 17 years.

Do you have to be a member to use the swimming pool?

A membership is needed to use the pool on a regular basis, or you may pay a daily-use fee. However, swim lessons are available to anyone in the community for a flat fee. Y members receive a discount on swim lessons. You also may rent the pools and choose among our pool party packages.

I will need child care while I work out. What does the Y offer?

Our center offers child care through our Kids Zone program. Kids Zone is free of charge with your household membership for your child ages 3 months to 8 years old. Care is available for up to two hours while you are in the Y facility. Your child will be engaged in active play during their time in Kids Zone. We put safety first with a sign-in and sign-out procedure practiced at all times.

Does my child need to wear a personal flotation device in the pool?

All children 14 years and younger are required to pass a swim test before being allowed to be in a YMCA of Greater Kansas City pool without a personal flotation device or without direct adult supervision. Children 9 years and older can use the pool independently without a parent if they pass a test but children 8 years and younger who pass the test must still have a parent present in the pool area. A parent needs to remain in the building.

Related Resources

Membership Forms

Schedules Page - Kirk Family Y

Schedules

Kirk Family YMCA

Download our
Mobile App

The YMCA of Greater Kansas City’s new mobile app provides great features like mobile phone check-in, access to class schedules, workout tracking, and syncing with popular tracking devices and apps like FitBit and MyFitnessPal.

Tuesday, January 18, 2022

Cycle Cycling

5:30am - 6:15am (45 min)
Cycle Studio with Quenen R.

Motivating instruction and driving music will keep you energized as we bring an outdoor cycle experience in doors. We will lead you through a workout comprised of hill climbing, flat terrain and aerobic intervals. Each workout is different as the instructor picks the terrain and sets the goals for each class.

BODYPUMP - Les Mills Strength Training

8:00am - 8:55am (55 min)
Studio B with Jocelyn P.

Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. It will burn up to 590 calories*. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

Cycle Surge Cycling

9:30am - 10:15am (45 min)
Cycle Studio with Lee Alison V.

Motivating instruction and driving music will keep you energized for this indoor cycling workout. You will power through a workout comprised of hill climbing, flat terrain and aerobic intervals.

Core/Flex Spirit, Mind, Body

10:30am - 10:55am (25 min)
Studio B with Lee Alison V.

Focus on your core muscles in your abs and back and your overall flexibility in this quick combo class.

Tone - Les Mills Interval/Circuit

11:00am - 11:45am (45 min)
Studio B with Lee Alison V.

Les Mills Tone combines blocks of strength, cardio, and core training into one complete and convenient workout. The workout includes a mix of exercises to work the whole body and elevate the heart rate. 

Les Mills Core General

12:00pm - 12:30pm (30 min)
Studio B with Heather T.

This class combines the best of personal training with the energy of a group fitness class and helps you strengthen and tone your core.

POP Cycle Cycling

12:00pm - 12:45pm (45 min)
Cycle Studio with Mark Van A.

POP Cycle is THE dance party of the week - on a bike! With top-40 favorites and music theme nights in a club-like atmosphere, you are guided through an intense cycle workout that torches calories and tonesmuscle.

Restorative Yoga Spirit, Mind, Body

12:45pm - 1:30pm (45 min)
Studio A with Angela S.

Learn to deeply relax, focus on breath and supporting the body in various positions for energy flow. This class helps strengthen and heal the body for daily functional activities.   This class also helps to slow down the body and get in better communication with it.

TRX Interval/Circuit

1:00pm - 1:45pm (45 min)
Studio B with Mark Van A.

Perfect blend of strength and cardio. TRX addresses the foundations of improving your cardio, building muscular endurance, and promoting weight loss. This quintessential TRX experience will lead you down the road to your best all around fitness.

Muscle Pump Strength Training

4:30pm - 5:25pm (55 min)
B with Mark Van A.

Using light to moderate weights with lots of repetition, Muscle Pump gives you a total body workout. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

MixxedFit Choreographed Cardio

5:00pm - 5:50pm (50 min)
Studio B with Teela M. (sub for Casey Q.)

MixxedFit is a people inspired dance fitness program that is a mix of explosive dancing and bootcamp toning.

SPRINT - Les Mills (Cycle) Cycling

5:30pm - 6:00pm (30 min)
Cycle Studio with Mark Van A.

LES MILLS SPRINT is a 30-minute High-Intensity Interval Training (HIIT) workout, using an indoor bike to achieve fast results.

It’s a short, intense style of training where the thrill and motivation comes from pushing your physical and mental limits. A high intensity, low impact workout, it's scientifically proven to return rapid results.

The 30 minutes you put into a LES MILLS SPRINT workout drives your body to burn calories for hours. You combine bursts of intensity, where you work as hard as possible, with periods of rest that prepare you for the next effort. The payoff? You smash your fitness goals, fast.

Boot Camp Interval/Circuit

6:00pm - 7:00pm (1 hrs)
Studio B with Maddi S.

Improve your cardio conditioning as you strengthen your muscles in this action-packed class. You'll get a total body workout through sports specific training, high intensity cardio intervals as well as speed, agility and performance training. BE CHALLENGED, BE STRONG, BE YOU!

Myzone $ Interval/Circuit

6:00pm - 6:45pm (45 min)
Functional Fitness Room with Jocelyn P.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

Wednesday, January 19, 2022

HIIT/Tabata Interval/Circuit

5:30am - 6:15am (45 min)
B with Lauren C.

High Intensity exercises followed by brief periods of rest help improve endurance and energy.

Yoga Spirit, Mind, Body

6:30am - 7:25am (55 min)
Studio A with Elizabeth Bower .

Build a strong body, mind, and spirit through Yoga. This class incorporates Yoga postures, breathing exercises, and a focused mind to improve balance and flexibility.

BODYPUMP 50- Les Mills Strength Training

10:00am - 10:50am (50 min)
Studio B with Joy G.

Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. It will burn up to 590 calories*. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! Bodypump 50 is a shortened version of this strength class, giving participants option to stay for the core class that follows.

Les Mills Core Strength Training

10:55am - 11:25am (30 min)
Studio B with Joy G.

This class combines the best of personal training with the energy of a group fitness class and helps you strengthen and tone your core.

AOA Cycle and Circuit Active Older Adults

11:00am - 11:50am (50 min)
Cycle Studio with Jean M.

AOA Cycle and Circuit will be part low intensity cycle for cardio and joint health followed by muscle toning, stretching and balance exercises for the active older adult.

BODYPUMP Express - Les Mills Strength Training

12:00pm - 12:30pm (30 min)
Studio B with Heather T.

A shorter format of Les Mills Bodypump combining the biceps wtih triceps tracks and the shoulders with lunges tracks. Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

SPRINT - Les Mills (Cycle) Cycling

12:00pm - 12:30pm (30 min)
Cycle Studio with Mark Van A.

LES MILLS SPRINT is a 30-minute High-Intensity Interval Training (HIIT) workout, using an indoor bike to achieve fast results.

It’s a short, intense style of training where the thrill and motivation comes from pushing your physical and mental limits. A high intensity, low impact workout, it's scientifically proven to return rapid results.

The 30 minutes you put into a LES MILLS SPRINT workout drives your body to burn calories for hours. You combine bursts of intensity, where you work as hard as possible, with periods of rest that prepare you for the next effort. The payoff? You smash your fitness goals, fast.

Myzone $ Interval/Circuit

12:00pm - 12:45pm (45 min)
Functional Fitness Room with Don H.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

BODYFLOW Express Spirit, Mind, Body

12:45pm - 1:15pm (30 min)
Studio A with Mark Van A.

This class blends Tai Chi, Yoga, Pilates, stretching, and relaxation. It builds flexibility and strength and leaves you feeling centered and calm, all in 30 minutes.

BODYFLOW - Les Mills Spirit, Mind, Body

4:30pm - 5:20pm (50 min)
Studio A with Mark Van A.

This class blends Tai Chi, Yoga, Pilates, stretching, and relaxation. It builds flexibility and strength and leaves you feeling centered and calm.

Myzone $ Interval/Circuit

4:30pm - 5:15pm (45 min)
Functional Fitness Room with Katie K.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

POP Cycle Cycling

5:30pm - 6:15pm (45 min)
Cycle Studio with Mark Van A.

POP Cycle is THE dance party of the week - on a bike! With top-40 favorites and music theme nights in a club-like atmosphere, you are guided through an intense cycle workout that torches calories and tonesmuscle.

WERQ Choreographed Cardio

5:30pm - 6:25pm (55 min)
Studio B with Chihiro S.

WERQ is the wildly addictive cardio dance class based on the hottest pop and hip hop music. The workout is nonstop with repetitive athletic moves and fresh dance steps, so you get the best sweat. WERQ Instructors build a playlist based on trendsetting pop and hip hop music. Each week a couple new routines are introduced, so you get to WERQ the routines you know and challenge yourself with ones you’re learning.

Thursday, January 20, 2022

Cycle Cycling

5:30am - 6:15am (45 min)
Cycle Studio with Quenen R.

Motivating instruction and driving music will keep you energized as we bring an outdoor cycle experience in doors. We will lead you through a workout comprised of hill climbing, flat terrain and aerobic intervals. Each workout is different as the instructor picks the terrain and sets the goals for each class.

Yoga Tone Spirit, Mind, Body

6:00am - 6:55am (55 min)
Studio A with Casey Q.

A low-impact flow using a combination of yoga sequences and strong movement to improve functional fitness,  flexibility and energize the body.

 

Strength Interval Interval/Circuit

6:30am - 7:25am (55 min)
Studio B with Randy B.

This total-body workout helps you increase muscle tone through muscular endurance exercises. Each class challenges your muscles with exercises using various pieces of resistance equipment including weights, bands, body bars, and more. High repetitions and low weight help tone muscles. You'll also work on proper technique.

BODYPUMP - Les Mills Strength Training

8:00am - 8:55am (55 min)
Studio B with Jocelyn P.

Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. It will burn up to 590 calories*. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

Yoga Sculpt Spirit, Mind, Body

8:30am - 9:25am (55 min)
Studio A with Elizabeth Bower .

A higher-intensity class pairing common yoga asanas (poses) with cardio bursts and strength moves for an overall body workout. Brings mindfulness to each movement with a focused attention on the breath.  

RPM - Les Mills Cycling

9:30am - 10:15am (45 min)
Cycle Studio with Lee Alison V.

The indoor cycling workout where you ride to the rhythm of powerful music. Take on the terrain with your inspiring team coach who leads the pack through hills, flats, mountain peaks, time trials, and interval training. Discover your athlete within- sweat and burn to reach your endorphin high. Like all Les Mills programs, a new RPM class is released every three months with new music and choreography.

Tone - Les Mills Interval/Circuit

10:00am - 10:55am (55 min)
Studio B with Joy G.

Les Mills Tone combines blocks of strength, cardio, and core training into one complete and convenient workout. The workout includes a mix of exercises to work the whole body and elevate the heart rate. 

HIIT Squad Interval/Circuit

11:00am - 11:55am (55 min)
Studio A with Lee Alison V.

This total body workout will incorporate cardio surges and strength work in intense intervals.  Be ready to dynamically train the entire body and to smile while pushing yourself.  HIIT Squad is for anyone who wants to work the muscles of the entire body as well as the heart and lungs.

Les Mills Core General

12:00pm - 12:30pm (30 min)
Studio B with Heather T.

This class combines the best of personal training with the energy of a group fitness class and helps you strengthen and tone your core.

POP Cycle Cycling

12:00pm - 12:45pm (45 min)
Cycle Studio with Mark Van A.

POP Cycle is THE dance party of the week - on a bike! With top-40 favorites and music theme nights in a club-like atmosphere, you are guided through an intense cycle workout that torches calories and tonesmuscle.

Restorative Yoga Spirit, Mind, Body

12:45pm - 1:30pm (45 min)
Studio A with Angela S.

Learn to deeply relax, focus on breath and supporting the body in various positions for energy flow. This class helps strengthen and heal the body for daily functional activities.   This class also helps to slow down the body and get in better communication with it.

TRX Blast Interval/Circuit

1:00pm - 1:45pm (45 min)
Studio B with Joy G.

TRX blast is the perfect blend of strength and cardio. This 45-minute workout promotes cardio fitness, muscular strength through the use of suspension bands and other equipment.  This quintessential TRX experience will lead you down the road to your best all-around fitness.
 

Muscle Pump Strength Training

4:30pm - 5:25pm (55 min)
B with Mark Van A.

Using light to moderate weights with lots of repetition, Muscle Pump gives you a total body workout. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

SPRINT - Les Mills (Cycle) Cycling

5:30pm - 6:00pm (30 min)
Cycle Studio with Mark Van A.

LES MILLS SPRINT is a 30-minute High-Intensity Interval Training (HIIT) workout, using an indoor bike to achieve fast results.

It’s a short, intense style of training where the thrill and motivation comes from pushing your physical and mental limits. A high intensity, low impact workout, it's scientifically proven to return rapid results.

The 30 minutes you put into a LES MILLS SPRINT workout drives your body to burn calories for hours. You combine bursts of intensity, where you work as hard as possible, with periods of rest that prepare you for the next effort. The payoff? You smash your fitness goals, fast.

BODYPUMP - Les Mills Strength Training

6:00pm - 6:55pm (55 min)
B with Katie B.

Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. It will burn up to 590 calories*. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

Myzone $ General

6:30pm - 7:15pm (45 min)
Functional Fitness Room with Maggie L.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

Friday, January 21, 2022

Yoga General

6:30am - 7:25am (55 min)
Studio A with Elizabeth Bower .

Build a strong body, mind, and spirit through Yoga. This class incorporates Yoga postures, breathing exercises, and a focused mind to improve balance and flexibility.

BODYPUMP - Les Mills Strength Training

9:00am - 9:55am (55 min)
Studio B with Shana K.

Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. It will burn up to 590 calories*. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

High Fitness Choreographed Cardio

9:30am - 10:25am (55 min)
Studio A with Chihiro S. (sub for Lesley T.)

Think Old School Aerobics made Modern. Cardio and toning meets Jane Fonda with a side of Richard Simmons. Take old school aerobics and simplified the moves; added intense fitness based moves; and made it more fun with music of all genres and decades.

Cycle Basics Cycling

12:00pm - 12:45pm (45 min)
Cycle Studio with Maggie L.

This indoor cycling workout will give membes a chance to learn about cycle studio technology, equipment and the foundational form of cycling. The class, set to motivational music, is a great experience for beginners and experienced cycle enthusiasts. 

Tone - Les Mills Choreographed Cardio

12:00pm - 12:55pm (55 min)
Studio B with Joy G.

Les Mills Tone combines blocks of strength, cardio, and core training into one complete and convenient workout. The workout includes a mix of exercises to work the whole body and elevate the heart rate. 

Myzone $ Interval/Circuit

12:00pm - 12:45pm (45 min)
Functional Fitness Room with Don H.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

WERQ Choreographed Cardio

4:00pm - 4:55pm (55 min)
Studio B with Chihiro S. (sub for Rori L.)

WERQ is the wildly addictive cardio dance class based on the hottest pop and hip hop music. The workout is nonstop with repetitive athletic moves and fresh dance steps, so you get the best sweat. WERQ Instructors build a playlist based on trendsetting pop and hip hop music. Each week a couple new routines are introduced, so you get to WERQ the routines you know and challenge yourself with ones you’re learning.

Hip Hop Yoga Spirit, Mind, Body

5:30pm - 6:25pm (55 min)
Studio A with Quenen R.

Hip Hop Yoga offers all the benefits of yoga set to hip hop music. Be ready to stretch, strengthen, tone, balance and have fun.

Strength 30 Strength Training

5:30pm - 6:00pm (30 min)
B with Kelly H.

Strength express class is a great way to get in a short and effective workout in 30 minutes. An instructor will lead you through a series of strength exercises that targets all your major muscle groups using a variety of equipment and body weight.

Dance 30 Choreographed Cardio

6:00pm - 6:30pm (30 min)
Studio B with Kelly H.

This 30-minute cardio dance class will help you develop coordination, rhythm and flexibility with the latest and greatest dance moves.

Saturday, January 22, 2022

SPRINT - Les Mills (Cycle) Cycling

8:15am - 8:45am (30 min)
Cycle Studio with Jodi O.

LES MILLS SPRINT is a 30-minute High-Intensity Interval Training (HIIT) workout, using an indoor bike to achieve fast results.

It’s a short, intense style of training where the thrill and motivation comes from pushing your physical and mental limits. A high intensity, low impact workout, it's scientifically proven to return rapid results.

The 30 minutes you put into a LES MILLS SPRINT workout drives your body to burn calories for hours. You combine bursts of intensity, where you work as hard as possible, with periods of rest that prepare you for the next effort. The payoff? You smash your fitness goals, fast.

Yoga Spirit, Mind, Body

9:00am - 9:50am (50 min)
Studio A with Luiza F.

Build a strong body, mind, and spirit through Yoga. This class incorporates Yoga postures, breathing exercises, and a focused mind to improve balance and flexibility.

BODYPUMP - Les Mills Strength Training

9:00am - 9:55am (55 min)
Studio B with Katie B.

Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. It will burn up to 590 calories*. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

Sunday, January 23, 2022

SPRINT - Les Mills (Cycle) Cycling

10:15am - 10:45am (30 min)
Cycle Studio with Dejan D.

LES MILLS SPRINT is a 30-minute High-Intensity Interval Training (HIIT) workout, using an indoor bike to achieve fast results.

It’s a short, intense style of training where the thrill and motivation comes from pushing your physical and mental limits. A high intensity, low impact workout, it's scientifically proven to return rapid results.

The 30 minutes you put into a LES MILLS SPRINT workout drives your body to burn calories for hours. You combine bursts of intensity, where you work as hard as possible, with periods of rest that prepare you for the next effort. The payoff? You smash your fitness goals, fast.

Yoga Spirit, Mind, Body

11:00am - 11:50am (50 min)
Studio A with Luiza F.

Build a strong body, mind, and spirit through Yoga. This class incorporates Yoga postures, breathing exercises, and a focused mind to improve balance and flexibility.

Monday, January 24, 2022

BODYFLOW - Les Mills Spirit, Mind, Body

5:30am - 6:20am (50 min)
Studio A with Lauren C.

This class blends Tai Chi, Yoga, Pilates, stretching, and relaxation. It builds flexibility and strength and leaves you feeling centered and calm.

WERQ Choreographed Cardio

8:30am - 9:25am (55 min)
Studio B with Rori L.

WERQ is the wildly addictive cardio dance class based on the hottest pop and hip hop music. The workout is nonstop with repetitive athletic moves and fresh dance steps, so you get the best sweat. WERQ Instructors build a playlist based on trendsetting pop and hip hop music. Each week a couple new routines are introduced, so you get to WERQ the routines you know and challenge yourself with ones you’re learning.

High Fitness Choreographed Cardio

9:30am - 10:25am (55 min)
Studio B with Lesley T.

Think Old School Aerobics made Modern. Cardio and toning meets Jane Fonda with a side of Richard Simmons. Take old school aerobics and simplified the moves; added intense fitness based moves; and made it more fun with music of all genres and decades.

Barre Choreographed Cardio

10:00am - 10:55pm (12 hrs, 55 min)
Studio A with Rori L.

Barre combines elements of Pilates, ballet & modern dance. It utilizes isometric & strength elements at the ballet barre and on the mat to define and lengthen lean muscles.

BODYPUMP Express - Les Mills Strength Training

12:00pm - 12:30pm (30 min)
Studio B with Heather T.

A shorter format of Les Mills Bodypump combining the biceps wtih triceps tracks and the shoulders with lunges tracks. Using light to moderate weights with lots of repetition, BODYPUMP gives you a total body workout. Instructors will coach you through the scientifically proven moves and techniques pumping out encouragement, motivation and great music – helping you achieve much more than on your own! You’ll leave the class feeling challenged and motivated, ready to come back for more!

Cycle Basics Cycling

12:00pm - 12:30pm (30 min)
Cycle Studio with Maggie L.

This indoor cycling workout will give membes a chance to learn about cycle studio technology, equipment and the foundational form of cycling. The class, set to motivational music, is a great experience for beginners and experienced cycle enthusiasts. 

Myzone $ Interval/Circuit

12:00pm - 12:45pm (45 min)
Functional Fitness Room with Don H.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

Yoga Spirit, Mind, Body

12:30pm - 1:15pm (45 min)
Studio A with Jean M.

Build a strong body, mind, and spirit through Yoga. This class incorporates Yoga postures, breathing exercises, and a focused mind to improve balance and flexibility.

Myzone $ Interval/Circuit

4:30pm - 5:15pm (45 min)
Functional Fitness Room with Katie K.

My Zone is a fee-based, metabolic training class designed to give participants results. Members will use wearable technology that reads each individual's heart rate and effort during the class.  Watch your stats on the big screen as you are working out. See your progress as you come back each week.

MixxedFit Strength Training

6:00pm - 6:55pm (55 min)
Studio B with Taylor G.

MixxedFit is a people inspired dance fitness program that is a mix of explosive dancing and bootcamp toning.

Yoga Spirit, Mind, Body

7:00pm - 7:45pm (45 min)
Studio A with Taylor G.

Build a strong body, mind, and spirit through Yoga. This class incorporates Yoga postures, breathing exercises, and a focused mind to improve balance and flexibility.

Tuesday, January 18, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Activity Pool with Staff

Lap Swim Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Activity Pool with Staff

Wednesday, January 19, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Activity Pool with Staff

Water Fitness Water Fitness

8:00am - 8:50am (50 min)
Pool with Lisa R.

A medium impact water class designed to provide cardiovascular conditioning, improved muscle tone and improved balance.  It is a total body workout without the stress of land based exercise.

Lap Swim Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Activity Pool with Staff

Thursday, January 20, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Activity Pool with Staff

Lap Swim Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Activity Pool with Staff

Friday, January 21, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Activity Pool with Staff

Water Fitness Water Fitness

8:00am - 8:50am (50 min)
Pool with Lisa R.

A medium impact water class designed to provide cardiovascular conditioning, improved muscle tone and improved balance.  It is a total body workout without the stress of land based exercise.

Lap Swim Open/Lap Swim

4:00pm - 6:30pm (2 hrs, 30 min)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

4:00pm - 6:30pm (2 hrs, 30 min)
Activity Pool with Staff

Saturday, January 22, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

8:00am - 3:00pm (7 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

8:00am - 3:00pm (7 hrs)
Activity Pool with Staff

Sunday, January 23, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

10:00am - 2:00pm (4 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

CANCELED: Activity Pool Open/Lap Swim

10:00am - 2:00pm (4 hrs)
Activity Pool with Staff

Monday, January 24, 2022

Lap Swim Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

Activity Pool Open/Lap Swim

5:00am - 1:00pm (8 hrs)
Activity Pool with Staff

Water Fitness Water Fitness

8:00am - 8:50am (50 min)
Pool with Lisa R.

A medium impact water class designed to provide cardiovascular conditioning, improved muscle tone and improved balance.  It is a total body workout without the stress of land based exercise.

Lap Swim Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Lap Pool with Staff

Tone your muscles and get a cardiovascular workout by swimming laps. Lap swim times are for swimmers who are capable of swimming continuously from one end of the pool to the other. Lanes are first come, first served. Sharing lanes is encouraged if others are waiting to allow more people the opportunity to have a water workout. 

Activity Pool Open/Lap Swim

4:00pm - 7:30pm (3 hrs, 30 min)
Activity Pool with Staff

Chiefs Training Lab Powered by GEHA Experience

Chiefs Training Lab powered by GEHA Interactive Exercise Experience

to
Kirk Family YMCA (Downtown)
222 W 11th Street, Kansas City, MO 64105

The YMCA of Greater Kansas City is proud to partner with the Kansas City Chiefs to bring the Chiefs Training Lab Powered by GEHA to the Kirk Family YMCA. The Chiefs Training Lab helps youth learn key components of a healthy lifestyle through interactive experiences focused on mental, physical and social health. Visitors can warm up at the "Let's Get Moving" station, where they'll do a series of guided exercises. Other activities include an interactive experience focused on healthy eating habits and a virtual photo station. This event is  free and open to the public. No registration is required.

Challenge Your Fashion Presented by Pro Athlete

Challenger Athlete Walking the Runway at Challenge Your Fashion 2020

Fundraising Events

to
All Y Locations
The Loews Hotel, 1515 Wyandotte Street, Kansas City, MO 64108

Join us for an evening of fashion and fun to give more children with disabilities the opportunity to play sports, learn new skills, build confidence and make new friends through YMCA Challenger programs.
Challenge Your Fashion Presented by Pro Athlete features current and former athletes from your favorite local sports teams walking the runway with Challenger athletes and volunteers. Enjoy cocktails, silent and live auctions, dinner, a fashion show and live music during this great night for a great cause.